Welkom op de website van EHBO-vereniging afdeling Vessem, Knegsel en Wintelre

 

Volg ons ook op onze facebookpagina: 

https://www.facebook.com/EHBOverenigingVessemKnegselWintelre/

 

Tot op heden is het aantal aanmeldingen voor de nieuwe basiscursus nog te laag om doorgang te vinden. Reageer daarom vandaag nog en schrijf je in. Nieuwe hulpverleners zijn hard nodig om alle hulpverleningsaanvragen in te vullen, wij verkopen liever geen néé bij een aanvraag!

De eerstvolgende mogelijkheid voor een basiscursus EHBO is in het voorjaar van 2019. Bij voldoende deelname,  kunnen wij u die aanbieden inclusief reanimatie/AED-bediening, verbandleer en Eerste Hulp aan Kinderen. Hierbij leert U hoe te handelen in bijvoorbeeld de bovenstaande situatie. In 10 avonden (van 19.30 tot 22.00 uur) brengen wij u de kennis bij. De geplande data voor de cursus zijn op woensdag avonden: 13, 20, 27 maart, 3, 10 en 17 april, 15, 22 en 29 mei met een afsluitend examen op 5 juni. Klik hier voor verdere informatie en hier als u zich rechtstreeks aan wil melden.

Altijd al mensen die door een hartritmestoornis getroffen zijn willen helpen of wil je weten wat je dan moet doen? Regelmatig organiseren wij een aantal beginners- en herhalingscursussen reanimatie / AED-bediener (van ca. 3 uur). Hierbij komt reanimatie en de inzet van een AED aan de orde. Je leert hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren en in welk tempo en natuurlijk ook hoe je een AED aansluit en bedient. In de cursus staat naast wat theorie met name het oefenen centraal; alle reanimatiestappen worden doorlopen en geoefend op onze oefenpoppen waarbij ook een oefen AED wordt gebruikt.

Opgeven kan via het aanvraagformulier.

 

Hebt u voor dit seizoen een evenement gepland staan waarvoor EHBO benodigd is, vraag dan tijdig de hulpverlening aan via ons aanvraagformulier hulpverlening! Met ingang van dit jaar gelden voor onze hulpverleningen nieuwe tarieven, zie verder het hulpverleningsreglement.

 

 

Ons nieuw EHBO bijscholingsseizoen staat weer voor de deur. Ons jaarplan is weer bijgewerkt en we kunnen weer gaan oefenen met de nieuwe lesstof.

 

Wat doen we

De activiteiten van onze vereniging richten zich onder meer op:

·         Het verzorgen van cursussen  om mensen op te leiden voor het Eerste Hulp diploma
·         Het verzorgen van cursussen om mensen op te leiden voor reanimatie/AED-bediener
·         Het verzorgen van cursussen om leden verder te scholen in:
o   AED-bediening
o   Reanimatie
o   Verbandleer en kleine ongevallen
o   Eerste hulp bij Sportongevallen
o   Eerste hulp aan Kinderen
.        Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde EHBO'ers
·         Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde AED-bedieners
·         Opzetten van een buitenoefening, met nabootsing van ongevalssituaties
·         Aanwezig zijn bij (sport)evenementen
·         Organiseren van een teambuildingsavond voor leden
·         Organiseren van lezingen voor leden en niet-leden