Welkom op de website van EHBO-vereniging afdeling Vessem, Knegsel en Wintelre

 

Volg ons ook op onze facebookpagina: 

https://www.facebook.com/EHBOverenigingVessemKnegselWintelre/

In navolging van onze oproep om in Vessem, Wintelre en Knegsel 6-minutes zones te realiseren, hebben wij al enkele gesprekken gevoerd met bedrijven / organisaties. In Vessem zijn twee oriënterende gesprekken gevoerd en deze zijn van beide kanten met enthousiasme ontvangen. De mogelijkheden worden verder onderzocht en waarschijnlijk ook geëffectueerd. Ook in Knegsel zien we mogelijkheden om het AED-netwerk uit te breiden. Ook hier vinden nadere gesprekken plaats. Voor Wintelre zijn we eveneens aan het kijken naar mogelijkheden om uitbreiding van het netwerk te financieren. De toezegging voor de financiering van één AED hebben we binnen, geweldig nieuws.

Verder zijn wij verheugd dat in Vessem in navolging hiervan reeds een uitbreiding van het aantal openbaar toegankelijke AED's heeft plaats gevonden. Restaurant Smaeckvol (Driehuizen 3) heeft een AED gehangen. Dank daarvoor.

We hopen dat we op korte termijn nog meer heugelijk nieuws kunnen melden over de verdere uitbreiding van het bestaande AED-netwerk!

 

Omdat een AED op zich niet levensreddend is organiseert EHBO vereniging Vessem, Wintelre en Knegsel  in 2019 weer een 4 tal cursussen 'Reanimatie inclusief het bedienen van de AED.'

De cursussen zijn bedoeld voor personen vanaf 16 jaar. En staan gepland op: 

  • 23 september in MFA te Wintelre op maandag avond van 19.30 tot 22.30 uur
  • 25 september in MFA te Wintelre op woensdag ochtend van 9.00 tot 12.00 uur
  • 26 september in MFA te Knegsel op donderdag avond van 19.30 tot 22.30 uur
  • 27 september in MFA te Vessem op vrijdag ochtend van 9.00 tot 12.00 uur

Ook personen voor de herhaling van de cursus kunnen zich hier bij aansluiten. De kosten voor de cursus zijn €15.00.

 

EHBO Vessem is aan het inventariseren hoe en op welke manier in Vessem, Wintelre en Knegsel 6-minutes zones kunnen worden gerealiseerd. Zeker binnen de bebouwde kom moet dit te realiseren zijn.
Samen met u willen wij onze dorpen veiliger maken.Hoe? Het doel is om meer AED's dag en nacht beschikbaar te hebben.  Hebt u zelf een AED, laat het ons dan via het contactformulier weten. Wij gaan graag met u in overleg óf en hóe betreffende AED voor de gemeenschap beschikbaar gemaakt kan worden. De eerste reacties hebben we inmiddels mogen ontvangen, super!

Nieuwe hulpverleners zijn hard nodig om alle hulpverleningsaanvragen in te vullen, wij verkopen liever geen néé bij een aanvraag!

Bij voldoende deelname,  kunnen wij u een basiscursus EHBO aanbieden inclusief reanimatie/AED-bediening, verbandleer en Eerste Hulp aan Kinderen. Hierbij leert U hoe te handelen in bijvoorbeeld de bovenstaande situatie. In 10 avonden (van 19.30 tot 22.00 uur) brengen wij u de kennis bij.  Klik hier voor verdere informatie en hier als u zich al vast aan wil melden.

Altijd al mensen die door een hartritmestoornis getroffen zijn willen helpen of wil je weten wat je dan moet doen? Regelmatig organiseren wij een aantal beginners- en herhalingscursussen reanimatie / AED-bediener (van ca. 3 uur). Hierbij komt reanimatie en de inzet van een AED aan de orde. Je leert hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren en in welk tempo en natuurlijk ook hoe je een AED aansluit en bedient. In de cursus staat naast wat theorie met name het oefenen centraal; alle reanimatiestappen worden doorlopen en geoefend op onze oefenpoppen waarbij ook een oefen AED wordt gebruikt.

Opgeven kan via het aanvraagformulier.

 

Hebt u voor dit seizoen een evenement gepland staan waarvoor EHBO benodigd is, vraag dan tijdig de hulpverlening aan via ons aanvraagformulier hulpverlening! Met ingang van dit jaar gelden voor onze hulpverleningen nieuwe tarieven, zie verder het hulpverleningsreglement.

 

 

Ons nieuw EHBO bijscholingsseizoen staat weer voor de deur. Ons jaarplan is weer bijgewerkt en we kunnen weer gaan oefenen met de nieuwe lesstof.

 

Wat doen we

De activiteiten van onze vereniging richten zich onder meer op:

·         Het verzorgen van cursussen  om mensen op te leiden voor het Eerste Hulp diploma
·         Het verzorgen van cursussen om mensen op te leiden voor reanimatie/AED-bediener
·         Het verzorgen van cursussen om leden verder te scholen in:
o   AED-bediening
o   Reanimatie
o   Verbandleer en kleine ongevallen
o   Eerste hulp bij Sportongevallen
o   Eerste hulp aan Kinderen
.        Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde EHBO'ers
·         Herhalingslessen organiseren voor gediplomeerde AED-bedieners
·         Opzetten van een buitenoefening, met nabootsing van ongevalssituaties
·         Aanwezig zijn bij (sport)evenementen
·         Organiseren van een teambuildingsavond voor leden
·         Organiseren van lezingen voor leden en niet-leden