Basiscursus EHBO 2019

Weet u wat te doen bij …?

 

Stelt u zich eens voor: U bent gezellig aan het fietsen samen met uw partner, (klein)kinderen of vrienden. Op een druk punt in de route haken per ongeluk de fietssturen in elkaar en uw fietspartner komt hierbij ongelukkig ten val. Deze klaagt over hevige pijn in het rechter bovenbeen en kan (of durft) deze niet te bewegen.
Wat doet u? U belt 112, vraagt een ambulance en geeft een beschrijving van wat er gebeurd is. Door samenloop van omstandigheden duurt het even voor deze op de plaats van het onheil is.
Weet u wat u ondertussen kunt doen?

Er zijn nog veel scenario’s te bedenken wat er kan gebeuren in het dagelijks leven.
EHBO-vereniging Vessem, Knegsel en Wintelre wil bij voldoende deelname, een basiscursus EHBO aanbieden inclusief reanimatie/AED-bediening, verbandleer en Eerste Hulp aan Kinderen. Hierbij leert U hoe te handelen in bijvoorbeeld de bovenstaande situatie. In 10 avonden (van 19.30 tot 22.00 uur) brengen wij u de kennis bij.

 

Wat bieden wij u:
U krijgt de basiscursus EHBO, reanimatie met AED bediening en verbandleer (hoe u verband moet aanleggen bij verwondingen) en koffie of thee in de pauze.
Na het behalen van uw diploma wordt u tot en met oktober 2020, automatisch gratis lid van onze vereniging.
De cursuskosten bedragen slechts € 199,- per persoon. Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursuskosten. Gelieve dit zelf na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

 

Het EHBO-diploma is twee jaar geldig. Om het langer geldig te houden raden wij u aan regelmatig (ca. 5 keer per jaar) herhalingslessen te volgen die de vereniging gratis aanbiedt bij leden.
Als EHBO-lid wordt u verzocht ca. 2 à 3 keer per jaar samen met andere leden van de EHBO-vereniging gedurende ca. 4-5 uren een activiteit te bemannen zoals bij een voetbaltoernooi of een jaarmarkt.

Dus geef u snel op zodat u het beste weet te handelen als het er op aan komt.

Meer informatie kunt u vinden op onze website of bij de volgende personen:
- Eric Oosterbosch     tel: 0497-336755,    email: voorzitter@ehbovessem.nl
- Piet Sebregts           tel: 06-42412224,    email: bestuur@ehbovessem.nl
- Rian van Gestel       tel: 06-11479075,    email: secretaris@ehbovessem.nl

Opgeven kunt door hier te klikken en het formulier in te vullen

We verwelkomen u graag

Eric Oosterbosch

Voorzitter EHBO Vessem Knegsel en Wintelre